Foto: AP/Scanpix

ASV dienvidu štatos pēdējās dienās piedzīvotas spēcīgas vētras un plūdi, kas prasījuši vismaz 15 cilvēku dzīvības, ziņo amatpersonas.

Arkanzasas, Misisipi un Tenesī štatos kopš ceturtdienas ir gājuši bojā vismaz 15 cilvēku.

ASV centrālajā daļā ir gaidāma nelabvēlīgu laikapstākļu turpināšanās nedēļas nogalē un tiek brīdināts par avioreisu kavēšanos un applūdušiem ceļiem.

Sezonai neraksturīgi siltā laikā radušās vētras ir nodarījušas postījumu lauku rajonos no Alabamas līdz Ilinoisas štatam. Piektdien sešos dienvidu štatos tika reģistrēti vairāk nekā 10 tornado.

Alabamas štata gubernators Roberts Bentlijs ir izsludinājis ārkārtas stāvokli, lai tiktu galā ar plūdiem un stipriem tornado, kas izrāvuši kokus un noplēsuši māju jumtus.

Arī Misisipi štata gubernators Fils Braients un Džordžijas gubernators Neitans Dīls izsludināja ārkārtas stāvokli sliktu laikapstākļu skartajos rajonos.

Misisipi štatā ir apstiprināta astoņu cilvēku bojāeja, un vēl 60 ir ievainoti.

Tenesī štatā ir gājuši bojā seši cilvēki, no kuriem trīs tika atrasti ceturtdien upē nogrimušā automobilī. Arkanzasas štatā dzīvību zaudēja viens cilvēks.

ASV austrumkrastā bija sezonai neraksturīgi silts laiks. Gaisa temperatūra Ņujorkā ceturtdien sasniedza 22 grādus pēc Celsija, kas bija siltākais Ziemassvētku vakars kopš meteoroloģisko datu reģistrācijas sākuma 1871.gadā. Piektdien gaisa temperatūra bija 19 grādi pēc Celsija, kas bija jauns Pirmo Ziemassvētku rekords.

ASV galvaspilsētā Vašingtonā gaisa temperatūra piektdien sasniedza 20,6 grādus pēc Celsija, sasniedzot 30 gadu rekordu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!