Foto: AFP/Scanpix/LETA
Spēcīgais sniegputenis Alpos izolējis vairākus kūrortus, tostarp Červiņjas kūrortu Itālijā, kā arī Adelbodenes kūrortu Šveicē, vēsta raidsabiedrība BBC

Červiņjas kūrorts Aostas ielejā daļēji klāts ar divus metrus biezu sniega segu. Kūrortā pašlaik iestrēguši aptuveni 10 000 tūristu. Līdzīgi ārkārtas apstākļi ir arī Šveices Adelbodenes kūrortā, kur zemes nogruvuma radīto seku likvidēšanai piesaistīta pat armija. Daudzo kūrortos šobrīd lavīnas risks noteikts ceturtajā no iespējamajiem pieciem riska līmeņiem.

Červiņjas kūrortā nedarbojas slēpotāju pacēlāji, jo trases tiek uzskatītas par pārāk bīstamām dziļā sniega un lavīnu riska dēļ.
Sliktie laikapstākļi apdraud arī Pasaules kausa sacensības kalnu slēpošanā Adelbodenē, kas plānotas šajā nedēļas nogalē. Zemes nogruvums aizšķērsojis kūrorta ceļu uz Frutigenu. Amatpersonas gan sola, ka sacensības notiks un šobrīd ceļš tiek atjaunots.

Lavīnu risks pašlaik ir augsts arī Austrijas Tiroles reģionā, kur daudzi ceļi bloķēti. Forarlbergā lavīnu risks noteikts ceturtajā līmenī.

Francijas Alpos slēpošanas trases slēgtas Valdizērā un lielākā daļa slēpotāju pacēlāju apturēti arī Šamonī kūrortā. Vētra "Eleanora" izraisījusi postījumus daudzviet Francijā, traucējot gaisa un ceļu satiksmei, kā arī tūkstošiem mājsaimniecību laupot piekļuvi elektroapgādei. Francijas Alpos vētrā dzīvību zaudējuši trīs cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!