Foto: Kadrs no video
Sīrijā pret valdības spēkiem karojošais islāmistu grupējums "Al Nusra" sestdien publicējis propagandas video, kurā redzami kaujas skati pret prezidentam Bašaram al Asadam lojālajiem spēkiem netālu no lielās ziemeļu pilsētas Alepo.

Kauja notikusi Aleisas ciemā uz dienvidrietumiem no Alepo. Spraigajā ierakstā redzami kadri, kas uzņemti ar kājinieku kaujas mašīnām piestiprinātām kamerām. Video noslēgumā drona video parādīts, kā valdības karavīri bēg no aizsardzības pozīcijām, pie kurām krīt kaujinieku raidītie šāviņi.

"Al Nusra", kas ir ar starptautisko teroristu tīklu "Al Qaeda" saistīts radikāļu grupējums, apgalvo, ka bēgošie pretinieki ir Sīrijas Arābu armija un ārzemju kaujinieki.

Asada kontrolētā armija pilsoņu kara gados ir smagi cietusi un tai trūkst dzīvā spēka, ko ir atzinis pats Sīrijas prezidents. Taču ir zināms, ka valdības pusē Sīrijā karo Libānas šiītu grupējuma "Hezbollah" kaujinieki, Teherānas sūtītie irāņi un Irānas afgāņi.

Tāpat Asada spēkiem gaisa atbalstu sniedz Krievija. Lai gan Maskava to nav publiski atzinusi, dažādas norādes liecina, ka Krievijas spēki piedaloties arī sauszemes operācijās Sīrijā, tostarp kaujās par tikko atgūto Palmīras pilsētu.

Krievijas karotāji esot redzami arī šajā tīmeklī svaigi publicētajā video.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!