Ukrainas pilsētā Nikolajevā radi un tuvinieki svinīgi sagaidījuši Ukrainas armijas 79. atsevišķās aeromobilās brigādes karavīrus, kuri vairākus mēnešus pavadīja kaujas zonā Ukrainas austrumos, vēsta "Korrespondent.net".

Piektdien vakarā pie armijas bāzes karavīrus ieradušie sagaidīt ap 1000 cilvēku ar Ukrainas karogiem, plakātiem un ziediem. Armijniekus, kas ieradās autobusos un militārajā transportā, sagaidīja ar saucieniem "jūs esat varoņi", "slava varoņiem", raksta "Korrespondent".

Karavīri saņems 10 līdz 25 dienas garu atvaļinājumu, norādījis brigādes komandieris.

79. brigādes karavīri atradās Luhanskas apgabalā aptuveni piecus kilometrus no Krievijas robežas. Vairāk nekā trīs nedēļas karavīri pavadīja promaskavisko kaujinieku ielenkumā un pakļauti artilērijas apšaudēm no Krievijas teritorijas. 79. brigādes karavīri bija no tiem, kas jūlijā cieta smagā "Grad" apšaudē.

No blokādes 79. brigāde izlauzās 7. augustā.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit. Fotogrāfijas no karavīru sagaidīšanas pasākuma var aplūkot šeit.

Ukrainas spēki joprojām nespēj pilnībā noslēgt robežas posmu Luhanskas un Doņeckas apgabalos, kur no Krievijas turpinot ieplūst bruņutehnika un kaujinieki. Tāpat Ukraina apsūdz Krieviju, ka no tās teritorijas tiek apšaudītas Ukrainas armijas pozīcijas.

Ukrainas austrumu reģionos drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!