ASV Ziemeļkarolīnas štata Durhamā kravas automašīnas regulāri zaudē jumtu, cenšoties izbraukt caur Gregsonas ielas zemā tilta apakšu. Tas notiek tik bieži, ka vietējais iedzīvotājs Jurgens Hens jau 2008. gadā nolēma uzstādīt videokameras šī fenomena filmēšanai.

Kad Hens internetā augšupielādēja šī gada 9. jūlijā filmētu kārtējo auto jumta zaudēšanas gadījumu, viņš paziņoja, ka tā ir jau 95. viņa kameru fiksētā avārija zem šī tilta. Tomēr, ņemot vērā faktu, ka zemais tilts šajā vietā atrodas jau gandrīz simtgadi, bet uz ceļiem liela izmēra auto regulāri parādījās ap pagājušā gadsimta 50. gadiem, jumtu zaudējušās kravas automašīnas varētu būt mērāmas daudzos simtos, lēš pats video autors.

Tilta augstums ir netipisks - 3,55 metri. Tikmēr kravas automašīnas visbiežāk ir vismaz puscentimetru augstākas.

Lai gan gadu laikā tilts ir izraibināts ar svītroti oranžu krāsojumu, uzstādītas visdažādākās zīmes un pat mirguļojošas gaismiņas, automašīnu šoferi ne tikai tam visam nepievērš uzmanību, bet avāriju skaits pat palielinoties. Tam par iemeslu esot arī šoferu pārliekā paļaušanās uz navigācijas ierīcēm, kuru dēļ daudzi pat esot atradinājušies vērot ceļazīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!