Austrijā bariņš ziemas prieku tīkotāju trešdien izbaudījuši negaidītu nervus stindzinošu piedzīvojumu, kad pēkšņi vēji sāka šūpināt pacēlāja krēslus, liecina aculiecinieka Pītera Kotensa uzņemtais video.

Pēkšņās vēja pūsmas pacēlāja krēslus satvērušas sniega vētras laikā Austrijas Forarlbergas apriņķī valsts rietumos. Noprotams, ka drošības dēļ pacēlājs apturēts, bet tā pasažieri bijuši spiesti gaidīt vēja pierimšanu.

Vairāki slēpošanas kūrorti Austrijā un Šveicē uz vairākām dienām savu darbību vispār pārtraukuši, ņemot vērā spēcīgos vējus, kurus Alpu reģionam līdz ar sniegu atnesusi vētra "Eleanora", ziņo portāls "InTheSnow". Tomēr, kā redzams video, ne visi vētras tuvošanos uztvēruši pietiekami nopietni.

Jau ziņots, ka "Eleonora" naktī uz trešdienu sāka posta darbus Īrijā, kā arī Lielbritānijas un Francijas piekrastes apgabalos. Tās laikā daudzviet applūdušas ielas, sagāzti koki un pārrautas elektrības līnijas. Trešdien tika ziņots arī par pirmajiem vētras upuriem – viens cilvēks Francijā gājis bojā, bet vēl 15 ievainoti.

Vētra vēlāk devās pāri Beļģijai, Nīderlandei un Vācijas dienvidrietumiem. Ziņots, ka Nīderlandē "Eleonoras" dēļ atcelti aptuveni 200 avioreisi, Nīderlandē aktivizēta plūdu barjera Ziemeļjūrā, bet Vācijā lielākais kaitējums nodarīts satiksmei, krītošiem kokiem aizšķērsojot sliedes un ceļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!