Kamēr virkne Ukrainas un Krievijas mediju ziņo, ka par sava veida prokrievisko kaujinieku simbolu kļuvušais Krievijas pilsonis Aleksandrs Možajevs – plašāk pazīstams kā bārdainais separātists "Babajs" - ir dezertējis, internetā publicēts video, kurā viņš ar vēl diviem biedriem aicina kazakus pievienoties "pulkam".

Ierakstā militārā formā tērpts vīrietis, kurš sevi sauc par kazaku "sotņas" komandieri un ir redzēts fotogrāfijās un videoierakstos no Slovjanskas, paziņo, ka sākas uzņemšana "Jaunkrievijas pirmajā kazaku pulkā".

Pēc tam skatītājus uzrunā "Babajs", norādot uz nepieciešamību "aizstāvēt pareizticīgos krievu ļaudis un attīrīt mūsu zemes no fašisma". Savukārt trešais runātājs aicina "brāļus kazakus" pievienoties.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Tikmēr mediji pēdējās divas dienas vēsta, ka "Babajs" ir dezertējis no Ukrainas austrumos karojošajiem prokrieviskajiem "pašaizsardzības" spēkiem. To esot atklājis kaujinieku komandieris Igors Girkins jeb Strelkovs.

"Babajs" un citi kazaki pametuši pašaizsardzības vienības 5. jūlijā pēc atkāpšanās no Kramatorskas. No sākuma viņi atteikušies izpildīt pavēli un doties uz Doņecku, bet pēc tam visi reizē pazuduši un "atradušies" jau pie Krievijas robežas, stāstījis Girkins.

Vēstīts, ka pēc aizbēgšanas no Slovjanskas parādījās video, kurā "Babajs" skaidroja, kāpēc bija nepieciešama atkāpšanās no pilsētas un solīja zaudēto teritoriju atgūšanu.

Ukrainas spēki 5. jūlijā guva lielākos panākumus vairākus mēnešus ilgstošās pretterorisma operācijas laikā, pārņemot prokrievisko kaujinieku bastionu Slovjansku un citas apkārtnes apdzīvotās vietas. Separātistu spēki, kuri apgalvo, ka veica "taktisku atkāpšanos", masveidā devās uz Luhansku un Doņecku

"Babajs", kurš sevi identificē kā Aleksandru Možajevu, pats stāstīja, ka Ukrainā ieradies apturēt "amerikāņu ļaunumu". Savukārt intervijā aģentūrai "ANNA News" viņš norādīja, ka Ukrainā notiek pareizticīgo "svētais karš" un ka "tā sauktā Ukrainas tauta" nav ukraiņi, bet gan Krievzemes iedzīvotāji. "Babajs" arī piedraudēja, ka tie, kas būs pret "Svēto Krievzemi", tiks iznīcināti.

Tāpat viņš piedraudēja nogalināt jaunievēlēto Ukrainas prezidentu Petro Porošenko. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!