Foto: Kadrs no video

No Krievijas Ukrainā iebraukušais prokrievisko spēku atbalstītājs, kurš pazīstama kā bārdainais separātists 'Babajs', kļuvis jau tik populārs, ka viņu apdzied dziesmās.

Video augšupielādes vietnē "YouTube" atrodama krievu valodā iedziedāta "Dziesma par kazaku Babaju". Skaņdarba teksts stāsta par Ukrainas "fašistiem", kuri jau posušies uz Krieviju, bet "Babajs" ar tādiem tiekot galā.

Brīdinājums: video satur aizskarošu leksiku.

Krievu šovinisma pilnajā dziesmā arī izmantots salīdzinājums: "kas gan ir King Kongs un Godzilla - krievu "Babajs" - tas ir spēks".

Par "Babaja" popularitāti liecina arī video, kur bruņotais separātists redzams uz skatuves diskotēkā, kur dziedātāja izpilda dziesmu par kazakiem, kuri "aizstāv cilvēkus pret fašistiem un kuros iemīlās meitenes".

Tikmēr izskanējusi arī versija, ka "Babajs", kurš "Vice" žurnālistam ir uzrādījis pasi uz Aleksandra Možajeva vārda, patiesībā nav nekāds kazaku karotājs, bet gan aktieris, kurš strādā Krievijas propagandas labā, ziņoja televīzija "Inter". Brjanskas teātra darbinieki "Babajā" esot atpazinuši savu kolēģi Igoru Ņikiforoviču.

Vēstīts, ka popularitāti ieguvušais bārdainas separātists "Babajs", kurš sevi identificē kā Alekseju Možajevu, pats stāstīja, ka Ukrainā ieradies apturēt "amerikāņu ļaunumu". Savukārt intervijā aģentūrai "ANNA News" viņš norādīja, ka Ukrainā notiek pareizticīgo "svētais karš" un ka "tā sauktā Ukrainas tauta" nav ukraiņi, bet gan Krievzemes iedzīvotāji. "Babajs" arī piedraudēja, ka tie, kas būs pret "Svēto Krievzemi", tiks iznīcināti.

Tāpat viņš piedraudēja nogalināt jaunievēlēto Ukrainas prezidentu Petro Porošenko. 

Ukraiņu medijs TSN iepriekš ziņoja, ka Kubaņas iedzīvotājs "Babajs" sākumā ieradies karot Krimā, bet pēc tam devies uz Austrumukrainu. Možajevs atklājis, ka kļuvis par algotni un uz Ukrainu devies tāpēc, ka Krievijā viņu meklē par "slepkavības mēģinājumu ar nazi", bet naudas tiesneša uzpirkšanai viņam nav bijis.

Slovjanskā Možajevu, kurš labprāt karojot arī nacionālās un reliģiskās pārliecības dēļ, esot nolīdzis pašpasludinātais pilsētas mērs Vjačeslavs Ponomarjovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!