Ukrainas brīvprātīgo bataljons "Azov" nostiprina pozīcijas pie Ostas pilsētas Mariupoles un trenējas nozīmīgās apdzīvotās vietas aizsardzībai.

Azova jūras piekrastes pilsēta tiek uzskatīta par potenciālu Maskavas atbalstīto kaujinieku mērķi. Ukrainā pastāv bažas, ka trauslais pamiers, kura laikā tiek fiksēti uguns pārtraukšanas režīmā pārkāpumi, jebkurā brīdī var beigties.

Mariupole ir nozīmīgākais apdzīvotais centrs, kas atrodas uz ceļa starp Krieviju un okupēto Krimas pussalu, tāpēc tā ir svarīgs punkts, ja Krievija vēlētos iegūt sauszemes savienojumu ar okupēto teritoriju. Pilsētā ir arī osta, kas kaujiniekiem sniegtu nozīmīgu loģistikas atbalstu.

Prokrieviskie spēki uz Mariupoli jau virzījās plašā ofensīvā augustā un septembrī, cīnoties ar Ukrainas armiju aptuveni 20 kilometrus no pilsētas, bet Mariupoli nesasniedza.

Pilsēta, līdzīgi kā daļa citu Austrumukrainas apdzīvoto vietu, jau bija daļēji nonākusi prokremlisko kaujinieku kontrolē 2014. gada vasaras sākumā. Taču Ukrainas brīvprātīgie un armija pilsētu atbrīvoja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!