Foto: AP/Scanpix

6. jūlijā Sanfrancikso lidostā nosēšanās laikā avarēja Dienvidkorejas lidsabiedrības "Asiana" lidmašīna "Boeing 777" ar vairāk nekā 300 cilvēkiem uz klāja. Piedāvājam kompānijas "Eyewitness Animation" izveidoto animāciju, kā incidents notika.

Jau vēstīts, ka 6. jūlijā Sanfrancisko lidostā nosēšanās laikā avarēja Dienvidkorejas lidsabiedrības "Asiana" lidmašīna "Boeing 777" ar vairāk nekā 300 cilvēkiem.

Negadījumā bojā gāja divas skolnieces no Ķīnas, bet desmitiem cilvēku guva ievainojumus. Pēc nedēļas mira arī kāds smagi cietis ķīniešu bērns, kurš kļuva par katastrofas trešo upuri, vēstīja raidsabiedrība "Sky News".

Lidsabiedrības "Asiana" lidmašīnas "Boeing 777" katastrofa ir pirmā šī par ļoti drošu uzskatītā lidaparāta avārija, kurā gājuši bojā cilvēki. Iepriekšējos "Boeing 777" incidentos upuru nebija.  

Dažas sekundes pirms neveiksmīgās nosēšanās lidmašīnas ātrums bijis krietni zemāks par nepieciešamo. Brīdi pirms sadursmes pilots-instruktors pamanījis, ka automātika nenodrošina pareizo lidojuma ātrumu, informē BBC.

Pilots pastāstījis, ka aptuveni 150 metru augstumā viņš apžilbināts ar gaismu, pastāstīja Hersmana. Netiek izslēgts, ka tas varēja būt lāzera stars.

Lidmašīna nolaišanās laikā aizķērusi jūras aizsargdambi skrejceļa galā, kā rezultātā nolūzusi aste un no lidaparāta uz skrejceļa izmestas divas skolnieces, kuras gāja bojā.

Zināms arī, ka pasažieru evakuācija sākta pusotru minūti pēc lidaparāta apstāšanās, kad sācies ugunsgrēks, jo piloti sākotnēji likuši viesiem palikt savās vietās.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!