Piektdien Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro sākās viens no krāšņākajiem un vērienīgākajiem karnevāliem pasaulē, kas katru dienu pulcē ap diviem miljoniem cilvēku pilsētas ielās.

Rio karnevāls ir slavenākais karnevāls pasaulē, un ne velti, jo pirmais karnevāls Riodežaneiro noticis tālajā 1723. gadā, kad vergiem tika dotas tiesības pāris dienas gadā nodoties vētrainām svinībām un mākslinieciskos priekšnesumos paust neapmierinātību ar saviem saimniekiem.

Karnevāls sevī iemieso ne tikai katolisko portugāļu ieceļotāju un Āfrikas vergu tradīciju sajaukumu, bet ir arī veids, kā cilvēki izpriecājas un izlādējas pirms 40 dienu ilgā Lielā gavēņa, kas beidzas ar nozīmīgākajiem katoļu svētkiem - Lieldienām.

Kā liecina ziņu aģentūras "Reuters" uzņemtais video, sestdien, 6. februārī, tūkstošiem dejotāju Sambadromā vienojās Brazīlijas dejas – sambas – ritmos. 11 otrās līgas sambas skolas sacentās par iespēju uzstāties svētdien un pirmdien kopā ar sambas elites līgas dejotājiem pilsētas ielās.

Katru sambas skolu pārstāv desmitiem dejotāju grupu, katrai no tām ir savi īpaši tērpi, kā arī tās pārstāv dažāda vecuma grupas, sambas rimtiem ļaujas gan bērni, gan seniori.

Šogad karnevāls ilgst no piektdienas, 5. februāra, līdz Pelnu trešdienai, 10. februārim, kad tiks paziņoti krāšņās parādes rezultāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!