Foto: Kadrs no video

Džihādistu teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts") vienā no saviem jaunākajiem video sola "sātana koalīcijas" karavīriem, kurā, kā noprotams no video publicētajiem karogiem, ietilpst arī Somija, Polija, Lietuva un Igaunija, ka "kara liesmas tos sasniegs un sadedzinās uz "nāves kalniem".

Video ar nosaukumu "Bez atelpas" islāmisti pārliecinoši demonstrē savas datorgrafiķu, operatoru un propagandas spējas.

Tas sākas ar lepnu uzsaukumu, ka Raka šobrīd piedzīvo tās spožākos laikus un, ka "Daesh" līderis Abū Bakri al Bagdādi esot radījis valsti, kas esot lielāka par Lielbritāniju un astoņreiz lielāka par Beļģiju un 30 reižu lielāka par Kataru. Vienlaikus gan islāmisti aizmirsuši atzīmēt, ka lielākā daļa viņu iekarotās teritorijas ir neapdzīvojams tuksnesis.

"Daesh" skaidro, ka viņu "valsts" celta pēc pravieša vēsts, ne tā kā sekulārās valstis, kas esot būvētas uz cilvēku veidotiem likumiem, kur karavīri cīnās par korumpētu likumdevēju, meļu un korporāciju interesēm.

Video arī slavina vienlīdzību džihādistu vidū, kur neviens netiekot šķirots pēc ādas krāsas un tautības, ja vien ir uzticīgs islāmam un pakļāvīgs šariata likumiem.

Tāpat džihādisti norāda uz ASV vājībām - zaudējumiem Afganistānas un Irākas karos, lielo karavīru pašnāvību skaitu pēc atgriešanās, kā arī milzu izdevumiem, kuri turpina pieaugt vēl šobrīd. Kā piemēru viņi video norāda uz raķešu izmantošanu, kuras katra maksājot 250 000 ASV dolāru, kamēr teroristi ienaidniekus nogalinot ar 50 centus vērtām lodēm.

Tāpat islāmisti piemin Irānas, Turcijas un Krievijas, kā arī aptuveni 80 citu valstu savienību, kas pret tiem cīnās. Vienlaikus iespaidīgajā video tiek demonstrēti vien 60 karogi. To vidū ir arī Lietuvas, Polijas, Igaunijas un Somijas karogi, taču, kā noprotams, Latvijas ir viens no tiem 20, kuri nezināmu iemeslu dēļ video nav iekļauti.

Iespaidīgais video tik nobeigts ar izaicinājumu visiem "Daesh" pretiniekiem pulcēt sabiedrotos un karot, uzsverot, ka "Daesh" sabiedrotais tāpat esot visspēcīgākais - Allāhs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!