Pāvests Francisks ceturtdien nejauši pakrita, ierodoties vadīt dievkalpojumu Čenstohovas Melnās Madonas svētnīcā, vēsta "Reuters". Viņa kritienu klātienē vērojuši tūkstošiem dievticīgo, kā arī miljoni tiešraidē visā pasaulē.

Viņš dievkalpojuma sākumā devās pie altāra, klupa un nokrita zemē pirms apkārt esošie garīdznieki paspēja viņu satvert. Kad ar viņu palīdzību pāvestam izdevās atkal nostāties uz kājām, 79 gadus vecais katoļu galva turpināja dievkalpojuma vadīšanu.

Pāvests Polijā ieradies, atzīmējot 1050. gadadienu kopš valsts pieņēma kristietību. Francisks ielidoja jau trešdien, un turpmākajās dienās līdz pat svētdienai apmeklēs vēl vairākas reliģiskas un kulturāli svarīgas vietas Polijā.

Komentējot "Daesh" teroristu pastrādāto noziegumu Francijā, kad tika nogalināts katoļu priesteris, Francisks paziņoja, ka ir "kara apstākļi". Viņš gan noraidīja bažas par karu reliģiju starpā un apgalvoja, ka to radot varas un ekonomikas intereses.

Pēc ierašanās Krakovā pāvests izteica arī bargu kritiku Polijas konservatīvajai valdībai, īpaši tās pret bēgļiem vērstajai politikai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!