Masīvā savvaļas ugunsgrēkā ASV Tenesī štata austrumos vismaz trīs cilvēki gājuši bojā, vairāki ir cietuši, bet tūkstoši evakuēti. Liesmas nopostījušas simtiem māju un ugunsgrēks trešdien turpina plosīties.

"Lielāko ugunsgrēku pēdējos 100 gados", kā to nodēvēja Tenesī gubernators Bils Haslams, pastiprināja viesuļvētras spēka vējš ar ātrumu līdz 140 kilometriem stundā, ziņo raidsabiedrība ABC. Otrdien slimnīcās nogādātas 14 cietušas personas.

Smagi nopostīta Gatlinburagas pilsētiņa, kur mājas zaudējušas arī vietējās amatpersonas, tostarp pilsētas mērs Maiks Verners. Trīs cilvēki Gatlinburgā gājuši bojā. Joprojām ir teritorijas, kurām glābējiem nav izdevies sasniegt, preses konferencē pastāstīja Verners, paužot cerību, ka tajās neatklāsies, ka ir vēl bojāgājušie.

Nevienam nebija nojausma, ka uguns izplatīsies tādā ātrumā un cilvēki "vienkārši bēga, lai glābtu savas dzīvības", situāciju raksturo Verners. No Gatlinburgas vien ir evakuēti aptuveni 14 000 cilvēku, atklāj amatpersonas.

Go to Gatlinburg they sad it would be fun they said.....

A video posted by @steve_witte on Nov 28, 2016 at 4:17pm PST

Bez Gatlinburgas liesmas posta arī Pigeonfordžu un apkārtējās teritorijas. Uguns savaldīšanai piesaistīti ugunsdzēsēji no visa štata, iesaistīta ar Nacionālā gvarde ar helikopteri.

Tenesī Ārkārtas situāciju aģentūra skaidro, ka ugunsgrēks sākās Greitsmokimauntinsu kalnu nacionālajā parkā un vēja dēļ ļoti ātri izplatījies. Ugunsgrēka dēļ ir slēgti vairāki ceļi, daudzus aizšķērso krituši koki un elektropārvades līnijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!