Foto: Ekrānšāviņš no video

Vairāku Ukrainas universitāšu studenti publicējuši videoierakstu ar uzsaukumu Krievijas studentiem, aicinot viņus "apšaubīt un pārbaudīt" informāciju par notikumiem Ukrainas austrumos.

Videoierakstā Ukrainas Nacionālās aviācijas universitātes, Kijevas politehniskā institūta un Kijevas nacionālās universitātes studenti saviem kolēģiem norādīja, ka studenti ir kustība ar "nācijas spēku un nākotni".

"Mēs aicinām jūs būt labākiem savas tautas pārstāvjiem. Neaizpildiet sevi ar dezinformāciju. Esiet gudri un tīri no politiskām spēlēm. Domājiet, pārbaudiet un šaubieties," teica studenti.

"Runā, ka ukraiņi un krievi ir viena tauta. Iespējams, līdz kaut kādam brīdim tas tā bija. Šobrīd starp mums ir liela atšķirība. Mēs stāvam dažādās barikāžu pusēs. [..] Starp mums ir kilometriem liela nesaprašanās," jaunieši secināja.

Viņi skaidroja notikumus pirms gada, kad tika gāzts iepriekšējais prezidents Viktors Janukovičs. "Totāla korupcija, pilnīga atteikšanās no eiro integrācijas, mediju cenzūra un milicijas visatļautība lika studentiem iziet miermīlīgā protestu akcijā. Pēc tās asinsizliešanas ielās izgāja ukraiņi visā valstī. Gāja bojā daudzi cilvēki, bet mēs tikām galā. Mēs kļuvām vēl stiprāki," atceras studenti.

"Jums nav jātic visiem mūsu vārdiem. Mēs aicinām jūs šaubīties un pārbaudīt," viņi turpina. "Gan mums, gan jums nāksies saviem bērniem skaidrot, kāpēc mēs šāvām viens uz otru un neko nedarījām kara novēršanai. Mums būs kauns par šādu vēsturi."

"Mēs gribam cīnīties ar jums zinātniskās olimpiādēs un olimpiskajās spēlēs, nevis Donbasā," uzrunas beigās sacīja studenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!