Foto: Kadrs no video

Pirmdien Ukrainas austrumu pilsētā Horļivkā prokrieviskie aktīvisti ieņēma milicijas pārvaldi. Kādā dramatiskā video redzams, kā milicijas darbinieks no jumta virs ieejas nogrūž separātistu, kurš no ēkas noņēma Ukrainas karogu.

Tagad tapis zināms, ka valsts karoga un iecirkņa aizstāvis bijis Horļivkas milicijas priekšnieks Andrejs Kriščenko, ziņo vietne "Korrespondent.net".

"Horļivkas milicijas priekšnieks ar godu aizsargāja savu posteni. Atšaudījās no separātistiem. Nometa Krievijas karogu un separātistu no pārvaldes jumta. Tika sagrābts, piekauts," savā "Facebook" lapā raksta Ukrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs.

Horļivkas milicijas pārvaldes ieņemšanas laikā cietuši vairāk nekā 10 likumsargu. Ziņots, ka daļa miliču pēc iebrukuma pārgāja Krievijas apakšpulkveža pakļautībā.

Horļivka bija viena no retajām Doņeckas apgabala pilsētām, kuras milicija, pulkveža Andreja Kriščenko vadībā, izrādīja pretestību separātistiem, rakstīja Odesas apgabala deputāts Aleksejs Gončarenko. Tomēr divu diennakšu laikā nekāda palīdzība miličiem nav nosūtīta un iecirknis pirmdien kritis separātistu rokās.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas.

Pirmdien arvien biežāk parādās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie "zaļie cilvēciņi" - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!