Svētdien, 15. jūlijā, protestētāji Helsinkos devās gājienā, lai izrādītu savu nepatiku pret ASV prezidenta Donalda Trampa un Krievijas prezidenta Vladimira Putina gaidāmo samitu pilsētā, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Protestētāji, kuri piedalījās gājienā, vēlējās "uzbrukt" kā vienam, tā otram līderim. "Jūs neesat gaidīti!" - tā bija teikts uz kādas no protestētāju izkārtnēm.

"Tas, ka viņi ir šeit, neliek justies pārāk labi," atzina civilā ierēdne Anna Brūna, kura papildināja, ka vienmēr ir pretojusies "lielajai varai, kas parādās dzimtajā pilsētā".

"Prezidenti, laipni gaidīti valstī, kurā pastāv preses brīvība," šāds paziņojums svētdien parādījās uz Somijas lielākā laikraksta vāka kā krievu, tā arī angļu valodā.

Jau ziņots, ka tūkstošiem cilvēku sestdien bija sapulcējušies uz demonstrāciju Edinburgā, lai protestētu pret ASV prezidenta Donalda Trampa vizīti Lielbritānijā. Edinburgā demonstrācija sākās pie Skotijas parlamenta ēkas un pēc tam virzījās cauri pilsētai. Simtiem cilvēku protestēja arī pie golfa kūrorta, kurā apmeties Tramps.

Tāpat demonstrācijas notika arī Londonā. Tramps teicis, ka viņš Lielbritānijā ir iemantojis milzu popularitāti, taču demonstrācijas viņam likušas justies "negaidītam" galvaspilsētā, piektdien informēja CNN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!