Pagājušajā nedēļas nogalē Indijā Bangaloras pilsētas skolā iekļuvis savvaļas leopards, kurš ievainojis sešus cilvēkus. Bijušas nepieciešamas desmit stundas, lai meža zvēru sagūstītu, vēsta BBC.

Apjukušo un nobijušos astoņus gadus veco tēviņu izdevies iemidzināt un vēlāk izlaist netālu esošajā dabas parkā. Tvarstīšanas laikā viņš gan paspējis savainot ne tikai Vibgjoras Starptautiskās skolas darbiniekus, bet arī kādu mežniecības darbinieku, zinātnieku un televīzijas operatoru.

"Noķert leopardu bija ilgu pūliņu rezultāts. Lai gan jau tvarstīšanas sākumā leopardam trāpīts ar trankvilizatoriem, tie izrādījušies pārāk vāji, un tikai ap plkst. 20.15 iedarbojušies," žurnālistiem atklājis vietējais policists.

Tiek lēsts, ka Indijas mežos mīt aptuveni 12 000 līdz 14 000 leopardu. Skola, kurā leopards svētdien iemaldījies, arī atradusies pavisam netālu no kāda meža pudura.

Dabas aizstāvji jau izsenis brīdina, ka lielo kaķu, kā arī citu dzīvnieku uzbrukumu skaits Indijā tikai turpinās pieaugt, cilvēkiem aizvien vairāk iznīcinot viņu dabīgās dzīvesvietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!