Foto: Kadrs no video
Videoblogeris Rahats, kurš pazīstams globālajā tīmeklī ar dažādām izjokošanām sarīkojis akciju, kurā interneta lietotāji savākuši vairākus desmitus tūkstošus, lai kādam bezpajumtniekam iegādātos dzīvokli.

Kā vēsta ārvalstu mediji,šis stāsts sācies kā visparastākā izjokošana. Pirms dažiem mēnešiem Rahats iepazinies ar bezpajumtnieku Ēriku, kurš lūdzis naudu uz ielas, un nolēmis viņu izjokot.

Rahats ar kāda netālu esoša veikala pārdevēju sarunājis, ka pārdevējs Ērikam it kā uzdāvinās loterijas biļeti. Uzzinot par „laimestu” 1000 ASV dolāru apmērā, Ēriks sācis uzstāt, ka daļu naudas Rahatam vajadzētu paņemt sev.

Interneta lietotājus ļoti aizkustinājusi bezpajumtnieka reakcija un video ar viņa izjokošanu – tas viss Rahatam licis apzināties, ka Ērikam vajadzētu palīdzēt, un vīrietis internetā izsludinājis līdzekļu vākšanas akciju, lai Ērikam nopirktu dzīvokli.

Cilvēku atsaucība bija daudz lielāka par cerēto – plānoto 20 000 ASV dolāru vietā vairākās dienās tika saziedoti 44 000 ASV dolāru.

No šiem līdzekļiem Ēriks apmaksājis īri par gadu uz priekšu, iegādājies nepieciešamās mēbes un tehniku jaunajam māklim, bet pārējo naudu – apmēram 21 000 ASV dolāru – Rahats ieskaitījis īpaši Ērikam atvērtā bankas kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!