Foto: AFP/Scanpix/LETA
Spēcīgā vētra "Irma" burtiski atrāvusi ūdeņus no Bahamu salu piekrastes, atsedzot okeāna gultni, vēsta raidsabiedrība CNN, savā "Facebook" kontā publicējot neparastās parādības video.

Ziņots, ka spēcīgajai vētrai "Irma" sasniedzot ASV štatu Floridu, liela daļa Maiami pilsētas ir zem ūdens. "Irma" turpina virzīties uz Floridas iekšzemi un plosās štata dienvidu daļā, vēsta BBC.
Ceturtās kategorijas vētra ar vēja ātrumu līdz 209 kilometriem stundā ir pāršalkusi Floridas Kīzu salas un prognozēts, ka tā sasniegs rietumu piekrasti pāris stundās.

Maiami pilsētas finanšu rajonu klāj aptuveni 60 centimetrus dziļš lietavu ūdens. Pašlaik vairāk nekā miljons mājsaimniecību Floridā palikušas bez elektrības. Līdz sestdienas vakaram, gatavojoties vētrai, evakuēties bija aicināti 6,3 miljoni cilvēku.

Visiem iedzīvotājiem pavēlēts doties prom, viļņi var sasniegt 4,6 metrus. Vietējie mediji ziņo par sestdien, 9. septembrī, Kīzu salās viesuļvētras laikā mirušu vīrieti. Viņš gājis bojā, viņa pikapam ietriecoties kokā, kad vētra pastiprinājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!