Foto: AFP/Scanpix
Mēness pulksten 6.19 (1.19 pēc Latvijas laika) sāka pārvietoties starp Zemi un Sauli, un apmēram stundu pēc tam valsts rietumu rajonos kļuva redzams pilnīgs aptumsums. Pēc tam Saule pilnīgi satumsa plašā lokā tieši virs Indonēzijas, pirms aptumsums sāka virzīties pāri Klusajam okeānam. "Delfi TV" piedāvā ieskatu, kā norisinājās retās parādības iemūžināšana dažādos pasaules nostūros.

Daļēji aptumsumi bija redzami arī citur Āzijā un Austrālijā, un astronomijas entuziasti pulcējās uz jumtiem, pludmalēs un observatorijās, lai kļūtu par šīs parādības lieciniekiem. Desmitiem tūkstoši ārvalstu un Indonēzijas tūristu devās uz labākajām vērošanas vietām, un tika rīkoti īpaši pasākumi, tostarp festivāls, skrējieni un pūķu laivu sacensības.

Austrālijas vērotāji:

Saules aptumsums Malaizijā:

Ar elpu aizraujošu video dalās Klusā okeāna Palau valsts, kur Tokai Universitātes studenti devušies vērot Saules aptumsumu atklātā okeānā.

Aptumsums Indonēzijā ilga apmēram trīs stundas, bet pilnīgs aptumsums bija redzams tikai no pusotras līdz trim minūtēm atkarībā no vērotāju atrašanās vietas. Piedāvājam ieskatīties unikālos kadros, kas uzņemti Indonēzijas Ternates salā.

Pilnīgs aptumsums bija redzams 12 no 34 Indonēzijas provincēm Sumatras, Borneo, Sulavesi salās un Moluku arhipelāgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!