Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kijevā spraigā operācijā aizturēts Ukrainas politiķis Mihails Saakašvili, kurš tās laikā pamanījies uzkāpt uz jumta un draudējis nolēkt sanākušā atbalstītāju pūļa priekšā, ziņo medijs "Unian".

Otrdienas, 5. decembra, rītā bijušā Gruzijas prezidenta biedrs Dāvids Sakvarelidze soctīklos paziņoja, ka "Jauno spēku kustības" līderi un viņa atbalstītājus meklējot drošības iestāžu darbinieki. Pēc publiskā paziņojuma pie Saakašvili mājas Kijevas centrā sapulcējās liels viņa atbalstītāju pulks, kuri pie ēkas sāka kraut barikādes un iesaistījās cīniņos ar drošības iestāžu darbiniekiem.

Lai izvairītos no drošības spēku pārstāvjiem, kuri bija ieradušies pie ēkas, politiķis uzrāpies uz astoņstāvīgu mājas jumta. Uz tā malas viņš sanākušajiem sludināja, ka Ukrainas varas iestādes esot vienojušās ar Krieviju, un valdība sekojot Krievijas prezidenta Vladimira Putina norādēm. Turklāt, stāvot pie dzegas, viņš solījis lēkt, ja viņam kāds tuvosies.

Saakašvili tiekot meklēts ģenerālprokuratūras ierosinātas izmeklēšanas sakarā, kurā tiek izmeklēta viņa politiskās darbības un akciju finansēšana, bet pret pašu politiķi celta apsūdzība par palīdzību noziedzīgu organizāciju un to noziedzīgo darbību slēpšanā. Bijušā Odesas apgabala gubernatora aizturēšanai nosūtīta īpašā uzdevumu vienība "Alfa".

pic.twitter.com/5lsJYvxrjT
— NOMAD & БОРЩ (@DirecTV_UA) December 5, 2017


Par spīti politiķa brīdinājumiem nolēkt, aptuveni 100 protestētāju saceltajām barikādēm, kuras kāds mēģinājis pat aizdedzināt, satiksmes bloķēšanai un vairāku aktīvistu iesaistei agresīvā cīniņā ar specvienības darbiniekiem, Saakašvili aizturēts. Aizturēts arī kāds aktīvists, un tiek ziņots par vairākiem ievainotajiem gan drošības spēku, gan politiķa aizstāvju pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!