Foto: Kadrs no video

Internetā publicēts video, kurā ASV tehnoloģiju uzņēmuma "Boston Dynamics" radītais četrkājainais "BigDog" robots kaitina īstu suni vārdā Fido. Tiesa, lai gan tas dzīvnieku un apkārtni "redz" ar sensoru palīdzību, robotam tie ir tikai neemocionāli dati un kaitināšanas vaininieks ir cilvēks ar pulti.

Portāls "Popular Science" norāda, ka dzīvnieki jau līdz šim aktīvi reaģējuši uz dažādām mašīnām. Kādā pētījumā pat pierādīts, ka lāčiem, lai gan tie izlikušies mierīgi, dronu klātbūtnē pacēlies asinsspiediens un stresa līmenis.

Tāpat kopš dronu jeb bezpilotu lidaparātu parādīšanās dažādu armiju bruņojumā atsevišķas valstis sākušas apmācīt dzīvniekus uzbrukšanai tiem. Arī "Google" piederošā kompānija "Boston Dynamics" nodarbojas ar robotu izgatavošanu ASV militārajām vajadzībām.

Šādi četrkājaini roboti šobrīd gan netiek izstrādāti, lai rotaļātos. To mērķis ir reiz piedalīties militārās misijās, piemēram, ierastajiem transpotlīdzekļiem nepieejamās vietās nogādājot smagas kravas vai evakuējot cietušos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!