Krievijas varasiestādes otrdien paziņoja, ka ir atmaskota noziedzīga banda, kas Krievijā nelegāli ievedusi 470 tonnas Rietumu siera.

Siers ir starp tām pārtikas precēm, kuru importu no Rietumiem Krievija ir aizliegusi, atbildot uz pret Maskavu vērstajām sankcijām.

Operācijas laikā likumsargi aizturējuši sešus organizētās noziedzīgās grupas dalībniekus. Ievestajam sieram Krievijā uzliktas viltotas etiķetes un tas piegādāts lieliem veikalu tīkliem un tirdzniecības bāzēm Maskavas un Ļeņingradas apgabalos.

Krievija augustā sāka iznīcināt tonnām no Rietumiem ievestas pārtikas produkcijas, kurai Maskava piemērojusi ievešanas embargo.

Krievija 2014. gada augustā aizliedza ievest valstī lielāko daļu pārtikas produktu no ES. Tā bija Maskavas atbilde uz ES sankcijām pret Krievijas enerģētikas, aizsardzības un finanšu sektoriem.

ES, ASV un citas rietumvalstis sankcijas pret Krieviju un tās amatpersonām vērsušas par Kremļa agresiju Ukrainā - Krimas aneksiju un situācijas destabilizēšanu Austrumukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!