Foto: Kadrs no video
Pēc Minhenē panāktās vienošanās par karadarbības pārtraukšanu Sīrijā nedēļas laikā Krievijas gaisa spēki piektdien turpināja aktīvu režīma opozīcijas spēku pārvaldīto teritoriju bombardēšanu.

Lai gan Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs un ASV valsts sekretārs Džons Kerijs piekrituši, ka pagaidām progress ir redzams vienīgi uz papīra, citu valstu diplomāti šo vienošanos nodēvējuši par "bezvērtīgāku par papīru, uz kura tā uzdrukāta", raksta BBC.

Viena no lielākajām miera līguma nepilnībām ir atruna, ka Krievija turpina bombardēt pozīcijas, kuras tā dēvē par "teroristu mērķiem". Faktiski līdz šim un arī šobrīd Krievija turpina bombardēt visus lielākos Sīrijas prezidenta Bašara al Asada opozīcijas spēkus, kuru vidū ir gan atsevišķi islāmistu grupējumi, gan liberāli un demokrātiski autoritārā režīma pretinieki, piemēram, "Brīvā Sīrijas armija".

Daži no Krievijas piektdien, 12. februārī, veiktajiem uzlidojumiem:

Brīdinām, vairākus video cilvēkiem ar vājiem nerviem nav ieteicams skatīties.

Ciemata bombardēšana netālu no Dāras Sīrijas dienvidos, aptuveni 10 kilometrus no Jordānijas robežas:

Damaskas piepilsētas bombardēšana:

Ievainoto glābšanas operācija pēc uzlidojumiem Sakbas pilsētā uz austrumiem no galvaspilsētas Damaskas:

#SCD rescue operation victims of #SAA airstrikes on #Saqba#Damascus cs #Syria FEB 12 pic.twitter.com/bMLXofvD0a— AEJ خليل ้้้้้็็็็Ⓜ (@AEJKhalil) February 12, 2016

Cilvēki pēc uzlidojuma pamet mājokļus ciematā uz ziemeļiem no Homsas:

Civilians escaping as #Russia bomb,destruction aftermath airstrikes on #alDar_alKabera #Homs cs #Syria FEB 12 pic.twitter.com/NchyIBy7tD— AEJ خليل ้้้้้็็็็Ⓜ (@AEJKhalil) February 12, 2016

Homsas piepilsētas Talbisehas bombardēšana:

Postījumi pēc Krievijas uzlidojumiem Anadanas ciemā uz ziemeļiem no Alepo:

Vairāki iepriekšējās dienās uzņemti video apliecina, ka galvenie uzbrukumos cietušie ir civiliedzīvotāji. Piemēram, svētdien, 7. februārī, publicēts video, kurā brīvprātīgo glābēju brigāde "Baltās ķiveres" ieceļ automašīnā bombardēšanas laikā ievainotu zēnu, bet jau pēc brīža turpat netālu sprāgst nākamā bumba.

#BREAKING#SCD rescue children of previous airstrikes, then #Russia bomb again on #Kafr_Hamra#Aleppo #Syria FEB 7 pic.twitter.com/xoyLCYzHBD— AEJ خليل ้้้้้็็็็Ⓜ (@AEJKhalil) February 7, 2016

Līdz šim Sīrijas militārajā konfliktā kopš 2011. gada mirušo skaits tiek lēsts starp 250 000 un 450 000 cilvēkiem, bet mājas pametuši 13,5 miljoni sīriešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!