Foto: Kadrs no video

Pēdējās dienās sociālajos tīklos un pasaulē populāros medijos izskan spekulācijas, ka Ukrainā separātistu pusē karojošais Krievijas pilsonis Arsēnijs Pavlovs, kurš plašāk pazīstams ar segvārdu 'Motorola', ir ieradies karot Sīrijā.

Portāls "Business Insider" raksta, ka par to liecina kāda it kā Sīrijā uzņemta fotogrāfija, kurā prokremliskais kaujinieks redzams ar ieroci rokās un Sīrijas karoga krāsas uzšuvi uz labās rokas piedurknes.


Turklāt tā neesot pirmā fotogrāfija ar "Motorolu" Sīrijā. Jau septembra vidū parādījies attēls, kurā 'Motorola' ar kādu draugu pozējis pie Sīrijas prezidenta Bašara al Asada portreta, domājams, Sīrijā, atzīmē medijs.

Kā pārliecinājās portāls "Delfi", "Bussines Insider" pieminētā jaunākā fotogrāfija, domājams, uzņemta tai pašā laikā un vietā, vai ir ekrānuzņēmums no kāda video, kurš atrodams "YouTube" vietnē.

Tā paraksts franču valodā gan vēsta, ka "Motorola" "atbalsta Sīrijas armiju no Ukrainas", nevis atrodas Tuvo Austrumu valstī.

Ierakstā redzams, kā "Motorola" ar Kalašņikova sistēmas triecienšauteni tik intensīvi šauj pa koku, ka ierocis no sakaršanas sāk kūpēt. Uz viņa labās rokas piedurknes redzama Sīrijas karoga krāsu uzšuve ar, iespējams, Asada portretu centrā.

Savukārt kaujinieka cepuri rotā viņa Ukrainā pārstāvētā "Sparta" bataljona emblēma.

No video nav nosakāma ne uzņemšanas vieta, ne laiks. Skaidrs vien tas, ka darbība notiek zaļajā sezonā lapkoku mežā, kas vairāk raksturīgs mērenajam Eiropas klimatam.

Pieaugot Krievijas militārajai klātbūtnei Sīrijā, jau iepriekš ir izskanējušas baumas par Ukrainā karojošo prokremlisko kaujinieku pārvietošanu uz Sīriju.

Ukrainas parlamenta deputāts un grupas "Informatīvā pretošanās" vadītājs Dmitro Timčuks septembrī savā "Facebook" profilā rakstīja, ka rīkojumu doties uz Sīriju saņēmuši 190 Krievijas algotņi no bataljona "Don".

"Motorola" un viņa vienība "Sparta" plašāku atpazīstamību ieguva kaujās par Doņeckas lidostu.

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Laikraksts "Kyiv Post" aprīlī publicēja telefonsarunas ierakstu, kurā Pavlovs atzinies 15 ukraiņu gūstekņu nogalināšanā. Ieraksta autentiskums gan nav neatkarīgi pārbaudāms.

Pērnā gada jūlijā Pavlovs svinīgā ceremonijā Doņeckā apprecējās ar vietējo separātisti Jeļenu Koļenkinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!