Divus gadus kopš Eiromaidana sākuma, kas ievadīja trauksmainu un asiņainu Ukrainas vēstures posmu, piedāvājam videostāstu par to, kā trīs latvieši palīdz Ukrainai izšķirošajā brīdī. Ekskluzīvu iespēju demonstrēt īsfilmu portālam "Delfi" devuši tās autori.

Pirmais no šiem brīvprātīgajiem ir Renārs Sproģis — visparastākais latviešu uzņēmējs, kurš par saviem privātajiem līdzekļiem vairākkārt vedis medikamentus Mariupoli aizstāvošajai Nacionālajai gvardei, pirms tam bijis klāt arī revolūcijā.

Gatis Priede savukārt pazīstams kā domubiedru grupas "SOS Ukraina" aktīvists — reizi mēnesī šis klusais, nosvērtais celtniecības tehnikas tirdzniecības menedžeris velk mugurā "Labējā sektora" vesti un kāpj sašautā busā, lai vestu mūsu valstī savākto mantību Brīvprātīgā korpusa vīriem, kuri no okupantiem sargā termoelektrostaciju Luhanskas apgabala Ščastjā.

Trešais ir Stradiņa slimnīcas smadzeņu ķirurgs (un vienlaicīgi premjeres Laimdotas Straujumas padomnieks valsts veselības aprūpes jautājumos) Dr. Renārs Putniņš — viņš pēc ukraiņu militāro hospitāļu apmeklēšanas palīdzēja nodibināt Ukrainas konfliktā cietušo ārstēšanas fondu. Šis fonds par ziedojumu naudu Latvijā palīdz atgūt veselību tiem ukraiņu karavīriem, kuri tikuši smagi ievainoti kaujās un kuri nevar līdz galam tikt izārstēti pašā Ukrainā, kurā slimnīcas dažbrīd ir pārpildītas, bet pie traumu un rehabilitācijas speciālistiem veidojas rindas.

Videostāstā ar autoru atļaujām izmantoti Ukrainā safilmēti kara skati, fona mūziku iedevusi Ukrainas slavenākā folkmetāla grupa "Nokturnal Mortum", viss samontēts "Rock'N'Films" studijā, savukārt aizkadra teksta autors ir žurnālists Imants Liepiņš, autors grāmatai "UKRAINA. Dzīvība, nāve un iekšējā revolūcija: aculiecinieka stāsts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!