Foto: Publicitātes attēli

Krievijā pirmdien ar vērienu nosvinēta Uzvaras diena, kurā neiztrūkstoša svētku sastāvdaļa ir gājieni un militārās parādes. Izņēmums nav bijusi arī Čečenijas Republika, kuru pārvalda Kremlim uzticīgais Ramzans Kadirovs.

Groznijas grezni atjaunotajā galvenajā ielā bija vērojama iepaidīga militārā parāde, kurā bez soļojošiem vīriem bija apskatāmas arī bruņotas automašīnas, bruņutransportieri un kājnieku kaujas mašīnas, bet gaisā lidoja helikopteri, liecina Kadirova sociālajos tīklos publicēti video.

Savu runu, kurā slavēja PSRS uzvaru pār nacistisko Vāciju, Kadirovs nobeidz ar vārdiem "Allahu akbar". Tāpat Čečenijas prezidents video redzams pusdienojam kopā ar sirmiem veterāniem.

Prokremliskā motociklistu kluba "Nakts vilki" tīmekļa vietnē publicēta fotogrāfija liecina, ka Kadirovs arī pozējis uz militāra stila motocikla K-750. Kadirovs 2015. gadā paziņoja, ka ir piekritis kļūt par "Putina baikeru" Čečenijas nodaļas vadītāju.


Foto: Publicitātes attēli

Kadirovs, kura valdība saņem milzīgas subsīdijas no federālā budžeta, Čečenijā izveidojis tikai sev pakļautu spēcīgu armiju un sava veida islāma valsti, kurā Krievijas jurisdikcija nedarbojas. Opozīcijas aktīvists Iļja Jašins brīdināja, ka Kadirovs ir drauds Krievijas nacionālajai drošībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!