Foto: Kadrs no video

Krievijas militāro tehnoloģiju izpētes centrs izstrādājis prototipu nākamās paaudzes kaujas tērpam, ziņo Kremļa finansētais medijs "RT".

Tērpi, kuri līdzinās Impērijas karavīru kostīmiem "Zvaigžņu karu" sāgā, paredzēti vilkšanai nākotnes kaujaslaukos, ziņo to radītāji.

Prototips paredz, ka galvu pilnībā segs ķivere, bet pārējo ķermeni – vieglas un kustībām netraucējošas bruņas. Plānots, ka nākotnes apģērbs sevī ietvers arī tā dēvēto ārējo skeletu, kas mehāniski palīdzēs kustēties, neliekot karavīram tik ātri nogurt.

Prototips prezentēts Nacionālajā zinātnes un tehnoloģiju universitātē Maskavā. "Šis paraugs ir mūsu vīzija par to, kādu tērpu mēs gribētu attīstīt nākamajos gados," norādījis viens no projekta pārstāvjiem. Tērpa radītāji sadarbojoties ar Krievijas uzņēmējiem, kuri jau līdz šim specializējušies dažādu kaujas ekipējuma elementu ražošanā.

Jau pērn Krievijas militārā sektora pārstāvji paredzējuši robotu un kiborgu ienākšanu kaujas laukos uz zemes, gaisā, ūdenī un kosmosā, un attiecīgi arī cilvēku aizstāšanu, atzīmē "RT". "Nākotnes karadarbība ietvers operatorus un mašīnas, ne karavīrus, kuri šauj viens pa otru," teica "Modernā izpētes fonda" vadītājs, ģenerālleitnants Andejs Grigorjevs.

Tomēr, kamēr bez karavīriem kaujas laukā nevarēs iztikt, tiek izstrādātas tehnoloģijas viņu labākai aizsardzībai un spēju palielināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!