Foto: Kadrs no video
Divi Stavropoles reģiona policisti no kādas Piemaskavas slimnīcas nolaupījuši bezsamaņā esošu aizdomās turēto. Lai nogādātu viņu iecirknī, abi likumsargi aizturēto vēlējušies reģistrēt lidostā kā bagāžu. Tas nav izdevies, un pēc laika viņš miris, atsaucoties uz "LifeNews", raksta "The Moscow Times".

Par slepkavību aizdomās turētais 36 gadus vecais Sergejs Kožemjakins atradies Kalugas reģiona slimnīcā netālu no Maskavas. Policisti, kuriem uzdots viņu arestēt, ieradušies pakaļ bezsamaņā guļošajam un, nevienam nesakot, viņu saģērbuši un ar visu aizturēto devušies prom. Ārsti pēcāk bijuši neizpratnē, kur varējis izgaist viņu komā guļošais pacients.

Abi tiesībsargi Kožemjakinu aizveduši uz Maskavas Vnukovas lidostu. Tur draudot ar izdomātām policistu pilnvarām abi neveiksmīgi centušies aizturēto reģistrēt kā bagāžu aviokompānijas "UTair" reisā.

Kad tas nav izdevies, policisti viņu aizveduši uz lidostas milicijas iecirkni. Tur viņi to atstājuši guļam uz grīdas, ar roku dzelžiem pieslēdzot krēslam, kamēr paši atlaidušies pagulēt (video).

Pēc kāda laika, kad abi Krievijas likumsargi pamodušies, viņi pamanīja, ka aizturētais cīnās ar elpas trūkumu. Lidostā strādājošie likumsargi izsaukuši medicīnisko palīdzību, bet aizturētā pavadoņi atteicās ļaut viņu vest uz slimnīcu. Drīz aizturētais miris.

Kožemjakins turēts aizdomās par Stavropoles mēra padomnieka Arkādija Geordžiadi slepkavības pasūtīšanu 2008. gadā. Abi slepkavas, kas tolaik noziegumu izdarīja, bija jau aizturēti drīz pēc slepkavības veikšanas, bet pasūtītājs atradies uz brīvām kājām līdz ticis reģistrēts slimnīcā.

Šobrīd policija izmeklē aizdomās turamā bojāejas gadījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!