Krievijas televīzijā rādīts video, kurā redzami divi Lielbritānijas Gaisa spēku iznīcinātāji, kuri pie britu gaisa telpas pavada Krievijas stratēģisko bumbvedēju "Tupolev Tu-95", sauktu arī par "lāci", raksta "Daily Mirror". Paša bumbvedēja apkalpes uzņemtais video parādīts Krievijas aizsardzības ministrijas pārraudzītajā telekanālā "TV Zvezda".

Uzfilmētajā materiālā skaidri saskatāmi britu iznīcinātāji "Eurofighter Typhoon" un pat pilots vienā no tiem. Tiek uzskatīts, ka tas filmēts vēl janvārī netālu no Lielbritānijas dienvidos esošās ostas pilsētas Bornmutas.

Bumbvedējs, kurš spējīgs vest arī ar kodolgalviņām aprīkotas raķetes, pie Lielbritānijas krastiem manīts neilgi pēc britu militārpersonu paziņojuma, ka Lielbritānija nebūtu spējīga stāties pretī Krievijai, ja tā uzbruktu, jo britu gaisa spēku spējas pēdējās desmitgadēs ir ievērojami samazinātas. Kopš Aukstā kara gadiem britu iznīcinātāju eskadriļu skaits esot sarucis no 26 uz septiņām šobrīd.

Deivids Kamerons gan šī incidenta nozīmi cenšas kliedēt, norādot, ka krievi veicot šādus lidojumus un publicējot to video "vēlas kaut ko parādīt", taču tas neesot tik nozīmīgi, lai censtos kā atbildēt.

Šonedēļ līdzīgs incidents fiksēts pie Kornvolas, kad pie britu krastiem manīti divi Krievijas bumbvedēji. Arī tad gaisā pacēlušies un bumbvedējus pavadījuši vairāki NATO iznīcinātāji.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!