Foto: Kadrs no video

Krievijas sabiedriskā organizācija "Atvērtā Krievija" internetā publicējusi video, kurā krievu jaunieši lūdz piedošanu par Krievijas karu Ukrainā.

Kā norādīts video aprakstā, tajā redzami Maskavas un Sanktpēterburgas studenti. Video ir atbilde janvārī publicētajam Ukrainas studentu video, kurā tie aicina Krievijas kolēģus apšaubīt un pārbaudīt Kremļa propagandas informāciju par notiekošo Ukrainā.

"Mums ir kauns, ka mūsu valsts ir pārkāpusi Ukrainas teritoriālo vienotību, ko apņēmās cienīt un anektēja Krimas pussalu. Mums ir kauns par šo neizsludināto, noziedzīgo karu, kurā iet bojā tūkstošiem mūsu tautiešu. Mums ir kauns, ka Ukrainas pilsoņi tiek nelikumīgi turēti Krievijas cietumos. Piedodiet mums," ierakstā runā jaunieši, piebilstot, ka nevar runāt visu Krievijas studentu vārdā.

Jaunieši turpina, ka laikā, kad starp abām valstīm paplašinās aiza, propaganda rada melu un naida plūsmu, viņi nostājas Ukrainas pusē. "Bet mēs ar jums esam vienā pusē, jo informācijas karā ir noziedzīgi nebūt patiesības pusē. Bet mēs ar jums esam vienā pusē, jo nepiekrītam jaunajai realitātei," apliecina jaunieši.

"Mēs cienām jūsu izvēli, mēs nosodām karu un gribam, lai mūsu bērni un mazbērni dzīvotu draudzīgi, bet Krievija un Ukraina mierā," turpina studenti. "Lai kam būtu izdevīgs šis karš, tas nekad nebūs Ukrainas un Krievijas tautu izvēle, un mums kopā ir jādara viss, lai to pārtrauktu," nobeidz aktīvisti.

Vēstīts, ka šī nav pirmā atbilde Ukrainas studentu aicinājumam. Savu atbildi, pārstāvot stingru Kremļa pozīciju, pauda prokremliskās jauniešu kustības "Setj" biedri. Viņu uzrunā Krievija pat tika dēvēta par vienīgo valsti, kas "patiesi cīnās par demokrātiju", bet Krimas aneksija raksturota kā cilvēku vēlme dzīvot zem "brīvām debesīm".

Ukrainas studentu aicinājuma video:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!