Foto: Kadrs no video

Prokrievisko kaujinieku kontrolētajā Ukrainas teritorijā atkal fiksēta militārā tehnika, kāda ir tikai Krievijas armijas bruņojumā, vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

Par to liecina foto un video liecības, kas publicētas vietnē "bellingcat.com", norāda laikraksts.

Attēlos, kas uzņemti Ukrainā, tai skaitā Luhanskas apgabalā, redzamas Krievijas bruņotās automašīnas "Kamaz 43269" "Vistrel" (BPM-97), kādu nav Ukrainas armijas bruņojumā. Šīs automašīnas redzamas arī 31. decembrī internetā publicētā video, kurā Ukrainas separātistu pārstāvis komentē tehnikas izvēršanos.


Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Analizējot vēlāk izplatītas fotogrāfijas ar šiem BPM-97, interneta lietotāji noteikuši, ka attēli uzņemti Luhanskā.

Vēstīts, ka Krievija noliedz, ka sūtītu savus karavīrus un tehniku uz Ukrainu, norādot, ka visi Krievijas kaujinieki Ukrainā ir brīvprātīgie. Bruņojums izcelsmi kaujinieki mēdz skaidrot ar Ukrainas armijas bāžu ieņemšanu. Tikmēr žurnālisti un aculiecinieki jau iepriekš ziņojuši par Krievijas tehnikas un karavīru klātbūtni Ukrainā.

NEW photo: Russian armed forces vehicle seen in use by #Russia-backed forces in east #Ukraine http://t.co/XS43q4TCJP pic.twitter.com/gEoZKn1Xoq

— Silver Surfer (@RobPulseNews) January 4, 2015



Місце зйомки Камаз-43269 "Вистрєл" російських загарбників біля СНУ Даля, #Луганськ http://t.co/fEPw3caiks pic.twitter.com/RYodreGBbP

— Антирежим Йолки (@murderotica_) January 2, 2015


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!