Foto: Kadrs no video

Internetā publicētā video redzams, kā Krievijas Su-27 iznīcinātājs pārtver un kādu laiku seko Portugāles jūras patruļlidmašīnai P-3 "Orion".

Video esot filmēts ar vienu no Portugāles gaisa spēku novērošanas lidmašīnas "Orion" kamerām misijas laikā virs Baltijas jūras 2014. gada novembrī.

Ierakstā skaidri redzams, kā lidaparātam pietuvojas pilnībā bruņots Krievijas Su-27, izmanto gaisa bremzi, lai samazinātu ātrumu, un pēc brītiņa aizlido tālāk.

Tā esot bieži sastopama prakse, ka NATO valstu novērošanas lidmašīnas pārtver un pavada viens pats Krievijas iznīcinātājs, raksta portāls "Business Insider", atsaucoties uz savu avotu.

Portugāle P-3 "Orion" lidmašīnas izmanto novērošanas misijām virs jūras un zemūdeņu meklēšanai, norāda portāls.

Vēstīts, ka pagājušā gadā ievērojami pieaudzis Krievijas militāro lidmašīnu lidojumu skaits virs Baltijas jūras un NATO valstu robežu tuvumā. NATO simtiem reižu pacēlusi gaisā iznīcinātājus, lai pārtvertu un pavadītu Krievijas gaisa kuģus.

Savukārt pagājušā gada oktobrī Zviedrija pie saviem krastiem intensīvi meklēja kādu neidentificētu ārvalstu zemūdeni. Lai gan Zviedrija konkrētu aizdomās turēto valsti nenosauca, mediji ziņoja, ka tā varētu būt Krievijas zemūdene.

Krievijas militārā aktivitāte un spriedze attiecībās ar Rietumiem un NATO pieaugusi kopš militārā konflikta sākšanās Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!