Foto: Kadrs no video
Sestdien, kad daudzās valstīs atzīmē Starptautisko sieviešu dienu, vairāki desmiti daiļā dzimuma pārstāvju Krimas pilsētā Kerčā piedalījās piketā pret karu un par vienotu Ukrainu, vēsta aģentūra UNIAN.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tas tas ir šeit.

Kopumā sestdien Krimā un Hersonas apgabalā pie ceļiem stāvēja tūkstošiem cilvēku – pārsvarā sievietes – protestējot pret militārajām aktivitātēm Krimas pussalā. Protesta organizatori lēš, ka pavisam akcijā piedalījušies aptuveni 15 000 cilvēku.

Foto sveicienu Ukrainas sievietēm par spīti saspringtajai situācijai un kara draudiem sūta arī kādas pussalā bloķētas armijas daļas karavīri.


Vēstīts, ka Krima faktiski ir nonākusi prokrievisko spēku kontrolē. svarīgākos objektus ir ieņēmušas vai ielenkušas bruņotas vienības, kuras plaši uzskata par Krievijas karaspēku. Savukārt 6. martā Krimas parlaments nobalsoja par pussalas pievienošanos Krievijai. Referendums par šo jautājumu notiks 16. martā. Kijeva referendumu uzskata par nelikumīgu.

Tikmēr Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien preses konferencē noliedza, ka krievu spēki piedalītos objektu aplenkšanā Krimā - tās esot "iedzīvotāju pašaizsardzības vienības", bet Krievija vēlas tikai aizsargāt iedzīvotājus. 

1. martā  Krievijas parlaments atļāva karaspēka izmantošanu Ukrainā, lai aizsargātu savus "tautiešus". Ukrainas armijā izsludināta pilna kaujas gatavība.

NATO, kā arī virkne Rietumvalstu izteikušas brīdinājumus Krievijai tūlītēji pārtraukt agresiju Krimā, kā arī uzstājušas uz Ukrainas nedalāmību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!