Lietuvas soctīklu lietotāju vidū dažu dienu laikā lielu popularitāti atkārtoti iemantojis 2013. gadā uzņemts video, kurā vairāki zemledus makšķerēšanas sporta entuziasti nonākuši neveiklā situācijā. Viņi acīmredzami bijuši iegrimuši sava vaļasprieka piekopšanā, nemanot ledus iešanas sākumu.

Nevēžas upes miera valdzināti uz prom peldošā ledus gabala bija palikuši septiņi aizrautīgākie zemledus makšķernieki. Kā redzams video, vairāki citi šī vaļasprieka entuziasti jau paspējuši laikus nokāpt no ledus, un daži no viņiem pat palīdz nelaimē nonākušajiem, padodot pa kādam dēlim, kamēr pārējie notiekošo filmē vai tikai novēro.

Pieciem silti saģērbtajiem vīriem prom slīdošo ledus gabalu izdodas pamest bez problēmām. Savukārt kāds vecāks vīrs ilgi minstinās līdz kāpjot paklūp, bet vēl kāds pārvērtē pār plaisu pārmestā dēļa stabilitāti un iekrīt ledusaukstajā Nevēžas ūdenī līdz viduklim, taču jau tūlīt tiek no tā izvilkts.

Video atkārtoti aktualizēts kādā kaimiņvalsts zemledus makšķernieku forumā, lai tādējādi atgādinātu un brīdinātu par briesmām, kādas draud, aizraujoties ar šo vaļasprieku ledus iešanas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!