Ukrainas pilsētā Luhanskā iebraukusi prokrievisko kaujinieku tehnikas kolonna, kas valstī ielauzusies pāri robežai no Krievijas. Pretterorisma operācijas preses centrs sociālajā tīklā "Facebook" publicējis video, kuros redzama kolonnas pārvietošanās.

Kolonna svētdienas rītā ielauzusies Ukrainā robežkontroles punkta "Izvarino" rajonā, atsaucoties uz pretterorisma operācijas preses centra paziņojumu, vēsta "Korrespondent.net".

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tie ir šeit un šeit.

Pierobežas iedzīvotāji jau iepriekš ziņojuši, ka no Krievijas Ukrainā regulāri iebrauc bruņutehnikas kolonnas. Sestdien no Suhodiļskas saņemta informācija par garu kara tehnikas kolonnu ar Krievijas karogiem.

Vēstīts, ka sestdien sīvas sadursmes notika Luhanskas apgabalā netālu no Ukrainas robežas ar Krieviju. Sadursmes notiek pie Zeļenopoles, kur Ukrainas spēkus no Krievijas robežas puses piektdien un sestdien apšaudīja ar artilērijas iekārtām "Grad".

Piektdien "Grad" apšaudē Luhanskas apgabalā gājuši bojā 19, bet ievainoti 93 karavīri.

Ukrainas spēki cenšas noslēgt separātistiem ļoti svarīgu robežas posmu, pār kuru kaujinieki no Krievijas ieved tehniku un ieročus, skaidroja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes informācijas centra vadītājs Andrijs Lisenko.

Savukārt sestdien vakarā Ukrainas Nacionālā drošības un aizsardzības padome paziņoja, ka valsts teritorijā ienākuši un izveidojuši slēpni Krievijas karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!