Laikā, kad pienāk informācija, ka situācija Ukrainas austrumos sāk sarežģīties un par spīti spēkā esošajam pamieram apšaudes kļuvušas intensīvākas, Luhanskas apgabalā nofilmēta Krievijā ražotas militārās tehnikas kolonnas pārvietošanās.

Internetā publicētais video esot uzņemts 11. janvārī. Kolonnā bez smagajām automašīnām ar karavīriem un tankiem redzamas arī "Kamaz" ražotās bruņotās automašīnas BPM-97 "Vistrel", kādu nav Ukrainas armijas bruņojumā.

Tikmēr pretterorisma operācijas preses centrs ziņo, ka prokrieviskie kaujinieki pagājušās diennakts laikā 63 reizes apšaudījuši Ukrainas spēku pozīcijas

Vēl svētdien Ukrainas spēku pārstāvji ziņoja, ka situācija konflikta zonā ir sarežģījusies: "Nelikumīgi bruņoti grupējumi palielina apšaudes intensitāti un skaitu pa mūsu spēku pozīcijām un Donbasa apdzīvotajām vietām."

Tiek atzīmēts, ka spraigākā situācija ir Doņeckas lidostas apkārtnē, tāpat svētdienas laikā no mīnmetējiem un tankiem apšaudīts meteoroloģiskās stacijas tornis un Doņeckas lidostas jaunais terminālis.

Vēstīts, ka Ukrainas austrumos kopš aprīļa notiek valdības spēku cīņas pret prokrieviskajiem kaujiniekiem, kas pārņēmuši varu teritorijās Luhanskas un Doņeckas apgabalos. Formāli abas puses sarunās Minskā ir vienojušās par pamieru, kas stājās spēkā 2014. gada 5. septembrī. Atkārtots mēģinājums panākt pamiera ievērošanu bija 9. decembrī, tomēr ieroči pilnībā nav apklusuši.

Kijeva un Rietumi konflikta kuršanā apsūdz Maskavu. Tikmēr Kremlis noliedz, ka apbruņotu nemierniekus un sūtītu savus karavīrus uz Ukrainu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!