Briselē notiekošais NATO samits jau ir kļuvis populārs ne tikai ar politiskajiem paziņojumiem un lēmumiem, bet arī ar video, kurā ASV prezidents Donalds Tramps redzams pastumjam malā Melnkalnes premjeru, lai pats izvirzītos priekšplānā.

Savukārt jauns video no svarīgā pasākuma liecina, ka Francijas prezidents Emanuels Makrons tagad varētu būt aizskāris paša Trampa pašapziņu.

Video, ar kuru sociālajos tīklos dalījies arī Makrons, redzams, kā Francijas jaunais prezidents pa sarkano paklāju soļo pretim NATO valstu līderu grupai, šķietami dodoties tieši Trampa virzienā.

Taču pēdējā mirklī Makrons maina virzienu un sirsnīgi sasveicinās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, liekot Trampam nolaist gar sāniem jau sveicienam paceltās rokas.

Kad Makrons beidzot sveicinās arī ar Trampu, ASV līderis sev raksturīgā manierē enerģiski sagrābj un parauj sava franču kolēģa roku.

Jāatzīmē, ka ceturtdien Tramps un Makrons Briselē pirmo reizi satikās divpusējās sarunās, tad abi līderi izcēlās ar spēcīgu tvērienu sasveicinoties.

"The Washington" post analizēja, ka tas bijis divu "alfa tēviņu" rokasspiediens. Tramps jau ir pazīstams ar saviem rokasspiediena paradumiem, kas varētu nozīmēt vēlmi izrādīt dominanci, pieļauj psihologi. Taču ceturtdienas tikšanās laikā Makrons divas reizes neatlaida Trampa roku, kad sveiciena laikā viņš centās to atbrīvot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!