Viens no pasaules zināmākajiem un vienlaikus daļēji slepenajiem ASV tehnoloģiju izstrādātājiem "Boston Dynamics" uz Ziemassvētkiem sagatavojis video pārsteigumu - tajā Ziemassvētku vecīša kamanas ziemeļbriežu vietā velk četrkājaini roboti.

"Boston Dynamics" jau līdz šim vairākus no saviem robotiem izmēģinājis ne tikai uzņēmuma teritorijā, bet arī uz tā tuvumā esošajām ielām un zaļajās zonās. Pārmaiņas pēc šogad zinātnieki nolēmuši patīkami pārsteigt tā "dzimtās" Volthemas pilsētas iedzīvotājus, robotiem liekot pildīt Ziemassvētku vecīša palīgu ziemeļbriežu uzdevumu - vilkt kamanas.

Šai misijai izvēlēti jaunākie ar elektromotoru aprīkotie četrkāju roboti "BigDog", kuru nedaudz lielākas versijas tika prezentētas šā gada februārī. Tie sver aptuveni 72 kilogramus un ir klusāki par iepriekš izstrādātajiem modeļiem.

Šādi roboti spēj ātri pārvietoties apvidos, kur to nespēj darīt ar riteņiem un kāpurķēdēm aprīkotie roboti, turklāt tie spēj nest salīdzinoši lielas kravas. Tiek uzskatīts, ka šādu robotu izstrāde galvenokārt nepieciešama dažādu sarežģītu uzdevumu veikšanai militārajā nozarē, kā arī glābšanas operācijās.

"Boston Dynamics" ir meitasuzņēmums daļēji slepenajam tehnoloģiju izstrādes uzņēmumam "Google X", kas savukārt ir multinacionālā konglomerāta "Alphabet" (agrāk "Google") meitasuzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!