"Airbus A320" lidmašīna Stambulā ceturtdien veikusi brīnumainu nosēšanos pēc tam, kad lidojuma gaitā tā iekļuva pamatīgā negaisā un to krietni sabojāja milzīgi krusa graudi.

Ceturtdien Stambulu skāra pamatīgs negaiss, kura laikā, kā ziņo aculiecinieki, "no debesīm krituši ledus gabali". Pamatīgajās dabas kataklizmās cietuši vismaz 10 cilvēki, bet dažās minūtēs Stambulā nolijuši 22 milimetri lietus, kas ir krietni virs puses no mēneša normas.

Glābšanas darbos iesaistīti vairāk nekā 7000 darbinieku, bet lielāko izbīli nācies piedzīvot kompānijas "AtlasGlobal" reisa pasažieriem. Neilgi pēc pacelšanās no Stambulas lidostas lielie ledus gabali pamatīgi saskādējuši lidmašīnu, apgrūtinot pilotiem darbu. Kā redzams izplatītajos video, pilnībā izpostīts lidmašīnas priekšgals, bet pilotu kabīnes priekšējie stikli saplaisājuši. Kā vēsta Turcijas mediji, piloti lēmuši steidzami atgriezties Stambulas lidostā un nosēšanos veikuši burtiski pēc intuīcijas.

"Speciāli nedaudz sagriezām lidmašīnu, lai varētu vismaz redzēt skrejceļu pa sānu logiem. Tas bija apzināts solis. Es lidoju jau 30 gadus. Redzējāt, kā piezemējāmies? Normāli? Pasažieri visi sveiki, veseli. Tas ir normāli. Profesionālā drošība. Lokators neuzrādīja nekādu negaisu, tā bija pēkšņa dabas parādība. Bija grūti (nosēdināt), bet pats galvenais – cilvēki ir dzīvi," pēc notikušā sacīja ukraiņu pilots Aleksandrs Akopovs, kurš ar savu meistarību izglāba 127 cilvēku dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!