Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā nedēļas nogalē notikušā parādes mēģinājumā tanks, braucot lielā ātrumā, saslīdēja un nobrauca no ceļa, nogāžot ielas lampu un kādu koku, liecina aculiecinieku uzņemtie foto un video.

Tanks negadījuma brīdī bijis ceļā uz Minskas centru, lai gatavotos 3. jūlijā gaidāmajam Baltkrievijas neatkarības dienas parādes mēģinājumam.

Redzams, ka tanks pēkšņi strauji palielinājis ātrumu, kad, šķiet, vienā pusē kāpurķēdes zaudēja saķeri ar ceļu, to apgriežot pretēji braukšanas virzienam. Tas šķērsām saslīdēja, notriecot ielas malā esošo apgaismes stabu un kādu koku. Video saskatāms, ka rezultātā tankam uzkrīt elektrības kabelis.

Lai gan 40 tonnas smagais transportlīdzeklis spēj izturēt pat tiešus šāviņus, avārija tā sāna bruņās atstājusi visai redzamu bojājumu. Par spīti lielajam triecienam pēc notikušā vadītājs saviem spēkiem redzams izkāpjam no cietušā tanka.

Я думал что танки из железа, но столб похоже целее танка! pic.twitter.com/g5OZo3pWHH— Krasnaok (@Krasnaok) June 24, 2017

ДТП с танком. Не часто такое увидишь #minsk #belarus #instabelarus #instaminsk

A post shared by Ira Golovchits (@ira_golovchits) on Jun 24, 2017 at 9:05am PDT

Танк врезался в столб! В Минске!! ТАНК!! СТОЛБ!! МИНСК!! pic.twitter.com/KCoy0DWbGD— Krasnaok (@Krasnaok) June 24, 2017

Baltkrievijas Aizsardzības ministrija oficiālā paziņojumā pie notikušā vaino laikapstākļus, kuru dēļ iela bijusi slapja. Vienlaikus tās pārstāvji norādījuši, ka vadītāja rīcība palīdzējusi novērst lielākus postījumus tankam, kurš esot darba kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!