Foto: Kadrs no video

Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs savā "YouTube" kanālā publicējis kārtējo video, kurā šoreiz ar dronu nofilmējis Krievijas pirmā vicepremjera Igora Šuvalova iespaidīgo īpašumu, kas atrodas Maskavas apgabala Zarečje ciematā.

Kopumā Šuvalova īpašums ir 7,5 hektāri zemes ar mežu, no kurām ēkas aizņem 4174 kvadrātmetrus. Tas ir namu komplekss ar vairākiem spārniem un celtnēm, kuru jumtus rotā kupoli. Nama iekšpusē atrodas vairākas zāles, lifti un pat speciālas telpas korgiju šķirnes suņu apkopšanai, kuri vicepremjera kundzei ir veseli deviņi. Kompleksa vērtība nav zināma, taču Navaļnijs pieļauj, ka tie varētu būt 8 – 10 miljardi rubļu.

Agrāk šis komplekss bijis Padomju savienības vasarnīcas ēka, kur dzīvoja PSRS politbiroja biedri. Viņu dzīves apstākļi tolaik gan bija krietni vien pieticīgāki, nekā tie šobrīd ir Šuvalovam, kurš ir vicempremjers valstī, kur 20 miljonu cilvēku dzīvo zem nabadzības sliekšņa, atzīmē Navaļnijs.

Iemūžinot video Šuvalova iespaidīgo īpašumu, Navaļnijs ievēroja ko neparastu, proti, blakus esošajam dzīvokļu namu kompleksam nav logu. Tiesa, to nav vienīgi nama dienvidu pusē – tajā, kas vērsta uz Šuvalova "pili". Savukārt citiem dzīvokļu namiem, kas atrodas nedaudz tālāk, tieši priekšā uzcelta taisnstūrveida ēka, kuras funkcija ir skata aizsegšana.

Pēcāk Navaļnijs šai informācijai guva apstiprinājumu dzīvojamo namu arhitektūras plānošanas projektā, proti, ka pirms ēku būvēšanas pastāvējuši reāli ierobežojumi. Neviens nedrīkst skatīties uz "pili", ko uztur par nodokļu maksātāju naudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!