Trešdien prokrieviskie kaujinieki no gūsta Luhanskā atbrīvojuši Ukraiņu kanāla "Hromadske TV" žurnālisti Anastasiju Stanko un operatoru Iļju Beskorovainiju, vēsta "Korrespondent.net".

Ukrainas žurnālistu atbrīvošanu tiešajā ēterā translējis Krievijas telekanāls "LifeNews", kā arī sagaidīja bariņš citu žurnālistu, bet atbrīvotie atteikušies runāt ar Krievijas mediju pārstāvjiem.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Krievijas medijiem separātistu pārņemtajās teritorijās bieži gadās būt "īstajā laikā un vietā". Tā svētdien, kad apšaudē Doņeckā gāja bojā Krievijas televīzijas operators, žurnālistus, solot "ekskluzīvu materiālu" sapulcinājuši separātistu līderi un militārā apģērbā tērpta vīrieša vadītā autobusā ieveduši tieši apšaudes zonā.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!