Foto: Kadrs no video

Atklātībā nonācis video, kurā redzams kā džihādisti veic neveiksmīgu uzbrukumu Kenijas armijas bāzei. Tā laikā tika ievainots un mira arī videokameras īpašnieks - džihādists no Lielbritānijas Tomass Evanss, kurš bija pieņēmis Abdula Hakima vārdu, ziņo "Daily Nation".

Video redzami pilsoņu kara plosītajā Somālijā bāzētā islāma teroristu grupējuma "Al Shebab" kaujinieki pirms uzbrukuma. Viņi redzmi līksmojot, kā arī izgatavojot spridzekļus un no pieejamajiem materiāliem veidojot uzbrukuma stratēģisko plānu. Pēcāk naktī grupējums devies uzbrukumā Baures militārajai bāzei Kenijas Lamu apgabalā un Evanss uzbrukumu filmējis.

Nofilmētais materiāls atklāj, ka kaujinieki ap plkst. 5.45 pēc vietējā laika tuvojušies bāzei, kad pamanīti un pa tiem atklāta uguns. Kamera filmējusi aptuveni 32 sekundes no brīža, kad uzsākta apšaude un nofilmējusi vairāku kaujinieku nogalināšanu.

Kopumā bojā gājuši 11 džihādisti un divi Kenijas drošības spēku karavīri.

Video esot redzams arī vācu izcelsmes džihādists Andreass Mārtins Mulers jeb Abu Nusaibahs, par kura atrašanu izsludināta atlīdzība 10 miljonu Kenijas šiliņu (aptuveni 90 000 eiro) apmērā. Viņš uzbrukumā esot izdzīvojis.

Līdz šim neesot fiksēts, ka "Al Shebab" grupējums būtu filmējis savus uzbrukumus. Līdz ar to šis video speciālo uzdevumu vienībām dod iespēju labāk izprast tā darbības stilu, lai to veiksmīgāk apkarotu, ziņo mediji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!