Foto: Kadrs no video
Pakistānā priekšvēlēšanu kampaņas laikā sabrukusi skatuve, no kuras sociāli konservatīvās islāmistu politiskās kustības "Jamaat-e-Islami" līderi sludinājuši savas idejas, ziņo "Geo.tv".

Līdz ar citiem nogāzies kustības emīrs Siradžs ul Haks un citi politiskās organizācijas vadītāji. Incidents noticis Pešāvarā, valsts ziemeļrietumos netālu no Afganistānas robežas.

Ziņots, ka skatuve sagāzusies, jo uz tās uzrāpies lielāks cilvēku skaits nekā paredzēts. Lai gan video redzami iespaidīgi putekļu mākoņi, neviens negadījumā neesot guvis būtiskus ievainojumus.

Lai gan 1928. gadā dibinātā "Jamaat-e-Islami" rīko priekšvēlēšanu kampaņu, aptaujas rāda, ka tai 213 miljonu cilvēku apdzīvotajā valstī nav izredžu iegūt kādu deputātu vietu. Valsts neatkarības kustības laikā "Jamaat-e-Islami" iestājās par vienotas islāmiskas Indijas dibināšanu, ne Britu Indijas sadali Indijā un Pakistānā.

Aptaujas 25. jūlijā notiekošajās vēlēšanās Pakistānas parlamentā paredz iekļūt jau patlaban valdošajām centriski labējajai konservatīvistu "Pakistānas Musulmaņu līgai" un kreisajai "Pakistānas Tautas partijai", kā arī strauji popularitāti gūstošajai islāma demokrātiju sludinošajai "Pakistānas Tiesību kustībai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!