Foto: Kadrs no video
Tiesa Ēģiptē ar divu gadu brīvības atņemšanu sodījusi dziedātāju, kuras videoklips ar pavedinošu banāna ēšanu novembrī izraisīja sašutumu konservatīvās musulmaņu valsts sabiedrībā.

25 gadus vecā Šaima Ahmeda, kas profesionālajā jomā pazīstama kā dziedātāja Šima, tika arestēta pēc videoklipa publicēšanas pagājušajā mēnesī. Otrdien tiesa viņu atzinusi par vainīgu "kūdīšanā uz izlaidību" un nepiedienīgu video publicēšanu, atsaucoties uz vietējiem medijiem, ziņo raidsabiedrība BBC.

Divu gadu cietumsods neklātienes tiesā piespriests arī video režisoram.

Pati Šima vēl pirms aresta atvainojās visiem, kurus videoklips ir aizskāris. "Es nebiju iedomājusies, ka tā notiks un ka pret mani tiks vērsti tik spēcīgi uzbrukumi," viņa skaidroja.

Šī nav pirmā reize, kad sieviešu dziedātājas vai dejotājas Ēģiptē tiek sodītas par "nepiedienīgu uzvedību".

Pērn par "kūdīšanu uz izlaidību" videoklipos trīs dejotājām piespriests sešu mēnešu cietumsods, atgādina BBC. Kādai citai dziedātājai gaidāma tiesas prāva par "provocēšanu", jo viņa bija publiski pieļāva, ka Nīlas ūdens dzeršana var izraisīt saslimšanu.

Apsūdzības pret Šerinu Abdilu Vabu tika izvirzītas novembrī, kad internetā izplatījās video, kurā koncerta laikā viņai lūdz nodziedāt dziesmu "Mashrebtesh Men Nilha" ("Vai esi dzēris no Nīlas"). Sieviete atbildēja, ka, dzerot Nīlas ūdeni, var iegūt parazītus un iedzīvoties vēdera problēmās.

Pirmdien Ēģiptes mūziķu apvienība nolēma uz diviem mēnešiem aizliegt Vabu koncertus Ēģiptē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!