Foto: Reuters/Scanpix/LETA

No darba tiks atlaists Francijas prezidenta Emanuela Makrona palīgs, kurš kādā video esot redzams uzbrūkam protestētājiem Parīzē, vēsta raidsabiedrība BBC.

Mērus pret Aleksandru Benallu (attēlā pa kreisi) nolemts pieņemt, parādoties jauniem faktiem par viņa rīcību 1. maija protestos Parīzē, paziņoja Francijas prezidenta birojs.

Kāda studenta filmētā video redzams vīrietis policijas ķiverē, kurš aktīvi iesaistās kādas sievietes un pēc tam vīrieša fiziskā aizskāršanā protestu laikā. Francijas laikraksts "Le Monde" vīrieti identificēja kā Makrona personāla vadītāja asistentu drošības jautājumos Benallu.

Policija Benallu par šo incidentu nopratinot. Līdzās uzbrukumam viņam draudot apsūdzības arī par izlikšanos par policistu.

Jau dažas dienas pēc 1. maija incidenta Benalla ticis uz divām nedēļām atstādināts no pienākumu pildīšanas, taču nekādas citas darbības nav sekojušas.

"Le Monde" ziņo, ka šajā lietā no amata atstādināti arī trīs policisti, kuri nodrošinājuši Benallu ar novērošanas kameru video, viņam cenšoties pierādīt savu nevainību.

Incidents 1. maijā notika Parīzes 5. rajonā tūristu populārajā "Place de la Contrescarpe", kur pulcējušies ap 100 protestētāji. Oriģināli sociālajos tīklos publicētajā video redzams, ka pēc sadursmju izcelšanās policistiem pievienojas arī vīrietis civilā apģērbā, bet ar ķiveri galvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!