Foto: Kadrs no video

Ņujorkā dzīvojošais Skots Papalardo sestdien "Facebook" laika joslā publicēja video, kurā redzams, ka viņš uz pusēm pārzāģē savu "AR-15" šaujamieroci, vēsta "Sky News".

Video ātri vien kļuva virāls, šobrīd tam ir jau vairāk nekā 18 miljoni skatījumu un tas devis iedvesmu arī citiem ieroču glabātājiem spert tādu pašu soli.

Vairāki ieroču īpašnieki atbrīvojušies no savām šautenēm vai nodevuši tās policijas iecirkņos visā ASV, ziņo "Sky News".

Skots Papalardo stāsta, ka šaušana viņam sagādā prieku, taču viņš nav mednieks un ar ieroci nekad nav nevienu nogalinājis. Vīrietim patīk šaut tikai pa mērķiem.

Ar šo rīcību Papalardo vēlas parādīt sabiedrībai, ka nu "pasaulē ir par vienu ieroci mazāk, par vienu iespēju nogalināt mazāk".

"Es zinu, ka daudzi teiks, ka šis ir muļķīgs gājiens, tomēr tā ir mana personīgā izvēle. Es nespēju dzīvot, apzinoties, ka mans ierocis kādu dienu varētu nokļūt nepareizās rokās un ar to tiktu izdarītas šausmīgas lietas. Tādas kā Floridā," Papalardo atklāj savā video.

Kāds cits ASV iedzīvotājs, Kevins Rodžers, portālā "Facebook" atklāja, ka pirmdien policijas iecirknī nodevis trīs savas šautenes. "Man vienkārši nevajag ieročus savā mājā," vīrietis skaidroja sperto soli.

Policijā vīrietim esot piedāvāts ieročus pārdot, tā vietā, lai nodotu iecirknī, uz ko Rodžers atbildējis, ka "nevēlas, lai tie nonāk kāda cita rokās". Policijas darbinieki atklāja, ka iedzīvotāju nodotās šautenes iznīcina.

Rodžers uzskata, ka vienīgie, kam būtu jābūt apbruņotiem ar ieročiem, ir policijas darbinieki.

Jau ziņots, ka 14. februārī 19 gadus vecais Nikolass Kruss ASV Floridas štatā Pārklendas pilsētas Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā, kurā viņš iepriekš bija mācījies, ieradās ar pusautomātisko triecienšauteni AR-15 un lielu daudzumu munīcijas, un sarīkoja apšaudi.

Mediji jau informēja, ka 17 cilvēkus nošāvušais un vairākus desmitus ievainojušais jaunietis bijis ieroču cienītājs, kurš disciplīnas pārkāpumu dēļ pirms tam bija izslēgts no skolas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!