Foto: Kadrs no video

Jūnijā par Peru prezidentu kļuvušais Pedro Pablo Kučinskis ir uzsācis nacionālo fitnesa kampaņu, katru nedēļu dzenot savu kabinetu Limas pils priekšā un kopā ar viņiem nodarbojas ar sportu, vēsta portāls "Vice".

77 gadus vecā prezidenta sportiskās gaitas iemūžinātas arī video. Tajā redzams, kā Kučinskis elektroniskās mūzikas pavadībā dejo, lēkā un ar lielām pūlēm cenšas aizsniegt savu kāju pirkstus.

Prezidents paziņojis, ka šādas nodarbības notiks katru trešdienu un tajās dalība būs jāņem visiem viņa kabineta biedriem, kuri pārsvarā ir nedaudz apvēlušies vīrieši.

Lai gan nepietiekams uzturs ir plaši izplatīta problēma Peru, tās nācija ir kļuvusi par vienu no smagākajām visā Latīņamerikā. Peru Veselības ministrijas dati liecina, ka liekais svars ir trim no pieciem pieaugušajiem vecumā no 30 līdz 59 gadiem. Savukārt starp piecus līdz deviņus gadus veciem bērniem, aptaukojies ir katrs ceturtais, raksta "Vice".

Taču Kučinska mudinājums izkustēties raisījis pretrunīgu attieksmi. Viņa politiskie pretinieki kritizēja gan fiziskajām aktivitātēm izraudzīto vietu, gan viņa sporta tērpu.

"Tas ir labi, ka Kučinskis un viņa ministri vingro, bet tas, ka viņi velkā "Adidas" un "Nike" drēbes, nav labs piemērs," tvītoja deputāte Karīna Betata Rubina. "Kā gan viņi popularizēs Peru zīmolus, vingrojot ārvalstu tērpos."

Beteta ir viņas māsas Keiko Fuhumori partijas biedre. Abas ir eksprezidenta Alberto Fuhimori meitas. Arī Keiko piedalījās jūnijā notikušajās vēlēšanās, taču Kučinskim viņa zaudēja par 0,2%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!